Manager Production Engineering

Productie

Ben jij de manager die het niet kan laten om ook zelf bezig te zijn met het ontwikkelen en innoveren van onze productiemiddelen?

Ophtec is dé oog-expert. We ontwikkelen, produceren en verkopen intra-oculaire lenzen en bijbehorende disposables en helpen zo oogartsen wereldwijd om hun beste werk te leveren. We zijn een groeiend familiebedrijf met vestigingen in zeven landen, maar bij ons op kantoor vind je vooral Groningse nuchterheid: onze CEO Erik Jan groet je ’s ochtends wanneer je naar je werkplek loopt.

We hebben een grote groei- en ontwikkelambitie waar we vanuit een strategisch programma samen aan werken en waarvan jij onderdeel kunt uitmaken. Daarbij investeren we in onze mensen, in branding, duurzaamheid én (technische) innovatie.

“Hier ben je geen nummertje, maar doe je er echt toe”

Jouw nieuwe team

Je team bestaat uit een zevenkoppige groep enthousiaste engineers en technici die er samen voor zorgen dat de afdeling continu in beweging is. Jullie houden je bezig met het onderhouden en verbeteren van productiemiddelen, utilities en de facilitaire installaties.

Met ons imago en onze ambitie kunnen en willen we niet anders dan streven naar ontwikkeling en verbetering: het innoveren en optimaliseren van productieprocessen is daarom een minstens even belangrijk onderdeel van jullie werkzaamheden.

Wat ga je doen?

Als Manager Production Engineering vervul je een dubbelrol. Je bent enerzijds de ‘Frontman’ of ‘Leading lady’ die jouw afdeling aanstuurt en in de rest van de organisatie vertegenwoordigt. Als lid van het Operationeel Team kom je met regelmaat samen met de managers van Productie, Logistiek en Supply Chain Management voor de ontwikkeling en uitvoering van het operationeel beleid. Binnen je eigen afdeling faciliteer je je collega’s vanuit natuurlijk leiderschap met als doel ze verder te ontwikkelen, te motiveren en zelfstandig te laten werken.

Anderzijds draag je zelf ook operationeel bij aan de verantwoordelijkheden van het team. Je werkt binnen diverse projecten vaak samen met collega’s van onder andere Operations of Research & Development. Je werkt zelf ook aan machines en komt in aanraking met verschillende productietechnieken zoals verspaning en spuitgieten: een prachtige mix van hoogwaardige techniek in de praktijk gebracht door gericht vakmanschap. De technisch expert in jou kan het hart dus ophalen!

Omdat Ophtec zich in de medische hulpmiddelen industrie bevindt, pas je procedures, richtlijnen en de bijbehorende administratieve gegevensverwerking correct toe, en zie je het essentiële belang daarvan in.

Wil je meer weten over het werk als productie engineer? Lees het verhaal van Koen hier.

Jouw profiel

 • Een afgeronde passende opleiding HBO niveau of gedegen ervaring in combinatie met een afgeronde MTS+ (met aanvullende opleiding);
 • Enkele jaren ervaring in het aansturen van een klein team en de ambitie om hierin verder te groeien;
 • Je bent doelgericht, steekt graag je handen uit je mouwen en bent faciliterend ingesteld. Daarbij streef je continu naar een perfecte kwaliteit en je werkt detaillistisch en nauwkeurig. Een afwisseling van en soms een balans vinden tussen dit alles geeft je energie;
 • Uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden, en een goede beheersing van de Nederlandse én Engelse taal;
 • We zoeken een structurele aanvulling op ons team. Niet alleen op professioneel, maar zeker ook op persoonlijk vlak weet jij wie je bent, waar je voor staat en waar je naartoe wilt en we zijn meer dan bereid je bij dit laatste een handje te helpen;
 • Kennis van automatisering en/of technische pakketten is een pré;
 • Ervaring met het werken vanuit werkvoorschriften en procedures een pré;
 • Ervaring in de farmaceutische of ‘medical device’ industrie is een pré.

Wat bieden we jou?

We bieden een functie waarin je je kunt verdiepen en je (verder) kunt ontwikkelen als manager. Met een persoonlijk inwerktraject en een vast aanspreekpunt maken we je wegwijs binnen de organisatie en de materie, en we hopen daarmee je eerste maanden zo prettig mogelijk te maken. Er wordt tijd en ruimte gecreëerd om te zorgen voor een goede start, maar zeker ook voor het vervolg van je carrière binnen Ophtec! Jouw persoonlijke ontwikkeling vinden we heel erg belangrijk en er zijn veel mogelijkheden om jouw kennis en vaardigheden te verbreden, verdiepen en te ontwikkelen.

Vanzelfsprekend horen bij de functie een marktconform salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

 • Een goed salaris (inclusief 13e maand).
 • Reiskostenvergoeding.
 • Winstdeling.
 • Ruime opleidingsmogelijkheden.
 • Fiscaal voordeel bij aanschaf van een fiets en een fitnessabonnement.

Vragen of meer weten?

Heb je na het lezen nog vragen of wil je graag meer weten? Neem dan contact op met Anne Alberda (HR Business Partner). Anne vertelt je graag meer over de vacature en kan al je andere vragen over Ophtec beantwoorden.

Anne Alberda
HR Business Partner
Telephone: 050-5251944

Solliciteer direct

Wacht niet langer en solliciteer als jij denkt dat dit over jou gaat! Stuur je CV en korte motivatie naar solliciteren@ophtec.com of vul onderstaand formulier in. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op!

Sollicitatie formulier

Max. file size: 64 MB.